Paistettua kananpoikaa ja pastaa cacio e pepe
Cacio e pepe tarkoittaa juustoa ja pippuria, eikä perinteiseen cacio e pepe -pastaan oikeastaan paljoa muuta tarvitakaan. Pecorino-juuston ja mustapippurin lisäksi et tarvitse pastaan muuta kuin tietysti pastaa ja pastan keitinvettä. Nokare voita ei toki koskaan ole pahitteeksi, sillä italialaisetkin sitä laittavat, vaikka eivät sitä myönnäkään. Rapeapintaisella kinkulla ja juustolla täytetyllä kananpojan fileellä saat annokseen hieman lisää ruokaisuutta.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan täytetty filee kinkku-juusto 380 g
300 g spagettia
150 g Pecorino-juustoa
1 tl rouhittua mustapippuria myllystä
3 rkl voita
2,5 dl pastan keitinvettä
Lisäksi:
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
Resepti
Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Muutama minuutti ennen kuin pasta on kypsää, aloita paahtamaan mustapippuria kuivalla pannulla. Lisää pannulle voi, desin verran pastan keitinvettä ja Pecorino. Sekoita voimakkaasti. Kun juusto on sulanut, nostele pannulle pasta ja sekoita huolellisesti. Lisää pannulle tarvittaessa pastan keitinvettä, jotta pastan koostumus on hieman kermainen.
Paista kananpojan fileet voi-rypsiöljyseoksessa kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi. Tarjoa kananpoika cacio e pepen, raastetun Pecorinon ja vastarouhitun mustapippurin kera.
-
Laktoositon