Paistettua kananpoikaa, mausteista tomaattikastiketta ja polentaa
Mausteinen tomaattikastike kermaisen polentan kanssa tuo välimerellisen tuulahduksen näille hunajalla ja currylla maustetuille kananpojan pihveille. Polentaa kannattaa haudutella pakkauksen ohjetta pidempään, jolloin lopputuloksena on silkkisen pehmeä ja kermainen lopputulos.
3-4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi hunaja-curry 370 g
rypsiöljyä paistamiseen
Mausteinen tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 iso salottisipuli
2 tl murskattuja korianterinsiemeniä
1 tl savuchilihiutaleita
1 tl jauhettua fenkolinsiementä
1 tl sokeria
1/3 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
suolaa
Polenta:
1 l kanalientä
2 dl polentaa
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita
1 dl raastettua parmesaania
Resepti
Tomaattikastike:
Murskaa valkosipulit veitsen lappeella ja hienonna hienoksi. Hienonna salotti. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja freesaa sipulia ja valkosipulia hetken aikaa. Lisää kattilaan mausteet suolaa lukuun ottamatta ja jatka hetki freesaamista. Lisää kattilaan viinietikka ja tomaattimurska. Anna hautua puolisen tuntia kannen alla välillä sekoitellen. Mausta lopuksi suolalla ja sokerilla.
Polenta:
Kiehauta kanaliemi. Lisää liemeen polentasuurimot ja vähennä lämpöä. Anna kiehua matalalla lämmöllä 10 minuuttia ahkerasti sekoitellen. Lisää mukaan kerma ja parmesaani. Jatka kypsentämistä sekoitellen 20 minuuttia, kunnes polenta on kermaisen pehmeää. Lisää tarpeen mukaan välillä nestettä, että polenta pysyy kermaisen puuromaisena.
Paista Minuuttipihvejä pienessä määrässä rypsiöljyä noin 3 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Tarjoa kananpojan Minuuttipihvit mausteisen tomaattikastikkeen ja polentan kera.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon