Paistettua kananpojan paistia ja tomaattista linguinia
Tämän pastan herkullisuuden salaisuus ovat kunnolla uunissa paahtuneet kirsikkatomaatit ja pikkupaprikat, jotka sekoitetaan al denteksi keitetyn linguinin joukkoon. Maukkaille Kananpojan Paistileikkeille riittävät tässä reseptissä mausteiksi pelkkä suola sekä rouhittu mustapippuri. Tämän ruoan tekemiseen ei turhaa aikaa kulu, joten se toimii mainiosti arki-iltojen ravitsijana.
3-4 annosta
-
Uuniin
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g
250 g linguini-pastaa
100 g kirsikkatomaatteja
100 g Pimientos de Padrón -pikkupaprikoita
3 valkosipulin kynttä viipaloituna
1 tl savuchilihiutaleita
1 dl raastettua parmesaania
½ dl oliiviöljyä
rypsiöljyä paistamiseen
muutama timjamin oksa
suolaa
rouhittua mustapippuria
Resepti
Laita kirsikkatomaatit, viipaloidut valkosipulit, savuchilihiutaleet, timjamin oksat ja pikkupaprikat uunivuokaan. Lorauta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja pyöräytä kaikki sekaisin. Paista 225 asteessa uunin grillivastuksen alla noin 10 minuuttia, kunnes tomaatit ja paprikat paahtuvat kunnolla ja nesteet alkavat niistä irtoamaan.
Paista paistileikkeisiin kaunis väri pienessä määrässä rypsiöljyä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Vähennä lämpöä, laita pannun päälle kansi (esim. toinen paistinpannu) ja anna hautua sen aikaa, kun pasta kiehuu.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta hyvin ja sekoita joukkoon paahdetut vihannekset liemineen. Tarjoa paistetut kananpojan paistileikkeet pastan ja parmesaanin kera.
-
Laktoositon