Papaija-sitruuna sisäfileet ja sahramilla maustettu kukkakaali-tabouleh
Hunajalla maustetut sisäfileet sopivat tarjottavaksi raikkaan kukkakaali-taboulehin kanssa. Huippukokki Teemu Laurell laati tämän reseptin Kariniemen Kotiseutupäivä -tapahtumaa varten.
4 annosta
-
Liedelle
-
Grilliin
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Sisäfileepihvi hunaja 500 g
1 tilkka kasviöljyä paistamiseen
Sahramilla maustettu kukkakaali-tabouleh:
200g couscousia
1 kokonainen kukkakaali hienonnettuna
1 pss sahramia
4 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna
1 pnt minttua
Suolaa ja pippuria
Muutama korianterinlehti koristeluun
Resepti
Ota Kariniemen Kananpojan sisäfileet huoneenlämpöön. Keitä couscous paketin ohjeen mukaan kypsäksi. Hienonna kukkakaalin nuput veitsellä hienoksi. Laita oliiviöljy sekä sahrami paistinpannulle. Lämmitä seosta pannulla, kunnes sahrami liukenee oliiviöljyyn. Lisää tämän jälkeen kukkakaalinnuput ja kuullota niitä hetki. Lisää kuullotetut nuput keitettyn couscousin joukkoon.
Mausta taboulehia suolalla, sitruunanmehulla sekä hienonnetuilla yrteillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua.
Grillaa tai paista sisäfileitä paistinpannulla tilkassa öljyä 5-10 min välillä käännellen. Asettele tabouleh lautasille ja papaija-sitruuna sisäfileet sen päälle. Koristele annokset halutessasi esimerkiksi korianterinlehdillä.