Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Paras kokonainen kana Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Paras kokonainen kana

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Supersimppeliä. Leikkaa kokonainen kananpoika perhoseksi sipaise pintaan voita ja alle uunijuureksia. Voilà: juhla-ateria on valmis. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta. 

80 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen Kananpojan Uunibroileri maustamaton n. 1,3 kg

2 sipulia renkaiksi pilkottuna
2 palsternakkaa pilkottuna
3 porkkanaa pilkottuna
pala lanttua pilkottuna
suolaa ja mustapippuria
14 valkosipulinkynttä kuorineen
1 ruukku tuoretta rakuunaa hienonnettuna
100 g voita
yhden sitruunan mehu
2 dl valkoviiniä
1 dl vettä


Resepti

Nosta kananpoika jääkaapista, leikkaa perhoseksi (katso ohje alla) ja anna lämmetä huoneenlämmössä tunnin. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita sipulirenkaat, palsternakka, porkkana ja lanttu uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä päälle vähän murskatut valkosipulinkynnet.

Yhdistä hienonnettu rakuuna ja voi. Hiero voita kananpojan nahan alle ja pintaan.

Levitä broileri uunijuuresten päälle ja pirskottele päälle sitruunamehu. Mausta kananpoika suolalla ja pippurilla. Kaada viini ja vesi pellille kanan ympärille.

Paahda 15 minuuttia ja alenna uunin lämpö 180-asteiseksi. Paista vielä 45 minuuttia. Kana on kypsää, kun sisälämpö on 75 astetta.

Nosta kananpoika tarjoiluastiaan ja anna vetäytyä folion alla 15 minuuttia ennen tarjoamista

Kana perhoseksi:
Käännä kana työpöydälle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa kananpoika tukevilla keittiösaksilla tai isolla veitsellä halki selkärangan viertä pitkin ja leikkaa sitten ranka irti sen toista viertä pitkin. Litistä kana.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen
Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.