Pekoniin käärittyä broilerin paistileikettä ja pinjansiemenromescoa
Jo valmiiksi mehukkaat Kariniemen kananpojan paistileikkeet saavat tässä ihanassa reseptissä lisämehevyyttä aina niin ihanasta pekonista. Pinjansiemen-romesco ja ranskalaiset herneet puolestaan kuljettavat makunystyrät välimeren aurinkoisille rannoille.
4-6 annosta
-
Uuniin
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g
2 pkt HK Amerikan Pekoni® Original
1/3 pnt basilikaa
Ranskalaiset herneet:
2 pss pakasteherneitä
1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original
1 dl hillosipulia
2 rkl voita
Suolaa, pippuria
4 rkl oliiviöljyä
Pinjansiemenromesco:
2 punaista paprikaa paloiteltuna
4 kynttä valkosipulia viipaleina
½ sipuli pilkottuna
1,5 dl pinjansiemeniä
n. 2 dl oliiviöljyä
½ dl valkoviini, - tai sherryetikkaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl sokeria
1 punainen chili ilman siemeniä
Resepti
Aloita valmistus romescosta. Hauduta paprika, sipuli, chili ja valkosipuli pienessä määrässä oliiviöljyä pehmeäksi. Lisää etikka ja jatka hauduttamista, kunnes etikka on lähes haihtunut. Lisää joukkoon pähkinät sekä sokeri ja anna niiden hetki pehmentyä. Poraa koko komeus sauvasekoittajalla koko ajan oliiviöljyä lisäten, kunnes tahna on sopivan paksuista. Mausta suolalla ja vasta rouhitulla mustapippurilla.
Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Aseta pekoniviipaleet kolmen riveihin työlaudalle. Laita jokaiselle pekonimatolle pari basilikan lehteä ja pötköksi rullattu paistileike. Rullaa tiivis pötkö ja tökkää hammastikuilla paketti kiinni. Paista voi-öljyseoksessa kauttaaltaan kaunis väri, jonka jälkeen laita 200 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.
Paista viipaloitu pekoni pannulla kauniin väriseksi ja lisää voi sekä hillosipulit. Jatka hetki freesaamista, kunnes sipuli saa hieman väriä ja alkaa pehmetä. Laita joukkoon pakasteherneet, suola ja pippuri sekä loraus oliiviöljyä. Freesaa kunnes herneet ovat sulia ja kuumia. Tarjoa välittömästi broilerirullien ja romescon kanssa.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen