Peruna-kurpitsalaksa Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Peruna-kurpitsalaksa

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Tähteistä. Singaporen hawker-kokkien perussoppaan pätee sama sääntö kuin muihin kanakeittoihin: käytä hyväksesi edellisen päivän broilerista jäljelle jääneet lihat. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

35 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

kourallinen kypsää Kariniemen kananpoikaa pilkottuna
puolikas myskikurpitsa
2 kiinteää perunaa
2 sitruunaruohon vartta
2 punaista chiliä
5 valkosipulinkynttä
3 cm:n pala inkivääriä raastettuna
2 rkl kasviöljyä
ruukku korianteria pilkottuna varsineen
yhden limen mehu ja kuori raastettuna
1 pieni sipuli ohuina siivuina
5 dl kanalientä
1 tölkki kookosmaitoa
3 rkl kalakastiketta
kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna
kourallinen riisinuudeleita paketin ohjeen
mukaan keitettynä
kourallinen pinaattia, paksoin lehtiä tai
mustakaalia
2 rkl limenmehua

Koristeluun
tuoretta korianteria
tuoretta minttua


Resepti

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Kuori perunat. Leikkaa kasvikset sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja keitä melkein pehmeiksi.

Tee maustetahna: poista sitruunaruohosta uloimmat sitkeät kerrokset ja pilko sisältä löytyvät vaaleat osat. Puolita chilit, poista siemenet ja pilko. Hiero sitruunaruoho, chili, valkosipuli, inkivääri, korianteri ja limen kuori morttelissa tahnaksi (tai käytä sauvasekoitinta ja lisää mukaan tilkka öljyä).

Lämmitä öljy riittävän isossa kasarissa ja notkistele sipuli. Lisää maustetahna ja paista lempeällä lämmöllä muutama minuutti jatkuvasti sekoitellen. Lisää kanaliemi ja kookosmaito. Mausta kalakastikkeella ja lisää mukaan kirsikkatomaatit. Jatka hauduttamista vielä noin 10 minuuttia.

Lisää lopuksi kypsät kurpitsat, perunat, nuudelit, kana ja pinaatti. Anna kaikkien ainesten lämmetä kunnolla. Lorauta sekaan limemehua. Viimeistele pilkotulla korianterilla ja mintulla.