Pesto-kanapiirakka
Kun tekee mieli kanapiirakkaa, ei muu kelpaa. Tähän vaivaan auttaa tietenkin pesto-kanapiirakka, jossa maistuu pestolla maustetun Kariniemen kananpojan lisäksi kesäkurpitsa sekä emmentaali, - ja sinihomejuusto.
6 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale valkosipuli 450 g
½ kesäkurpitsa ohueksi viipaloituna
1 pieni punasipuli ohueksi viipaloituna
4 dl ruokakermaa
4 kananmunaa
1 tl suolaa
1 kpl suolainen piirakkapohja
Pinnalle:
1 dl emmentaalia raastettuna
1 dl sinihomejuustoa murustettuna
Resepti
Kauli piirakkapohja puolen sentin paksuiseksi ja levitä se n. 27 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Paista pohjaa 180 asteisessa uunissa 8 minuuttia, kunnes se alkaa saamaan väriä ja on kypsä.
Paista kananpojan suikaleet ja sipuli paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kypsiksi. Jäähdytä. Levitä seos tasaisesti piirakkapohjan päälle. Vatkaa munat, kerma ja suola keskenään ja kaada piirakan päälle. Asettele kesäkurpitsa viipaleet pinnalle ja ripottele päälle lopuksi emmentaali, -ja sinihomejuusto.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 25-30 minuuttia, kunnes piirakka saa kauniin värin ja täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa kanapiirakka raikkaan salaatin kera.
-
Laktoositon