Pinaattinen kanakeitto aasialaisittain
Raikas aasialainen broilerikeitto syntyy helpoista ja nopeista fileesuikaleista. Viimeistele keiton värikäs ulkonäkö ripottelemalla päälle tuoretta pinaattia.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g
1 punainen chili
1 l pinaatinlehtiä
100 g siitakesieniä tai metsäsieniä, esim. suppilovahveroita
1 dl hienonnettua korianteria
½ dl hienonnettua minttua
Liemi
1 l kanalientä (1 l vettä + 5-6 rkl kanafondia)
3 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 limetin mehu
Resepti
Ota fileesuikaleet huoneenlämpöön.
Pese chili, halkaise ja poista valkoiset siemenkalvot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Huuhtele pinaatinlehdet. Puhdista siitakesienet tarvittaessa ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna yrtit.
Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kuumenna. Lisää joukkoon fileesuikaleet. Keitä hiljalleen poristen 10 minuuttia. Lisää joukkoon chilit, pinaatinlehdet ja sienet. Jatka keittämistä vielä viisi minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla, sokerilla ja limetinmehulla.
Nostele keittoa keittolautasille. Ripottele keiton pinnalle runsaasti hienonnettua tuoretta korianteria ja minttua.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon