Piri piri -kana - Parasta Portugalista
Portugalilaisen keittiön piri piri -kana on perinteikkään mehevä broileriherkku. Piri piri -mausteseoksen ydin on chili. Ennen grillaamista kananpojan koipireidet saavat marinadissa etikkaisen makeuden, jota tulisuus säväyttää. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
6 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg
1 iso paprika
1 dl oliiviöljyä
5 punaista chiliä
6 valkosipulinkynttä murskattuna
3 tl oreganoa
1 tl chililastuja
4 rkl punaviinietikkaa
kahden sitruunan mehu
1 tl sokeria
1 rkl merisuolaa
Resepti
Puolita paprika, poista siemenet ja paahda 220-asteisessa uunissa pehmeäksi noin 25 minuuttia. Laita muovipussiin ja anna jäähtyä. Irrota paprikasta kuori. Poista chileistä siemenet.
Laita kaikki ainekset koipireisiä lukuun ottamatta kulhoon ja surauta tahnaksi sauvasekoittimella. Laita koipireidet riittävän isoon muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin, mielellään yön yli. Kääntele pussia välillä niin, että marinadi pääsee levittäytymään tasaisesti kaikille pinnoille.
Nosta palat kylmästä hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaa ensin nahkapuoli alaspäin 10 minuuttia, käännä ja grillaa toiselta puolelta toiset 10 minuuttia. Valele paloille grillauksen aikana marinadia. Grillaa vielä muutama minuutti paloja käännellen, kunnes koivet ovat kypsiä (koipireisistä tirisevän nesteen tulisi olla kirkasta).
Tarjoa heti esimerkiksi paistettujen perunoiden kera.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon