Poppis-pyttis eli Pottis kahdelle
Miksi tehdä pyttipannu aina makkarasta? Näppärät Kananpojan Poppikset ovat makoisaa seuraa perunalle ja kasviksille. Kypsistä Poppis-pyöryköistä paistat pyttiksen alta aikayksikön.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
Kariniemen Kananpojan Poppis 200 g
4-5 kpl kypsää kiinteää perunaa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulin kynsi
1 kpl pieni kesäkurpitsa
1 kpl punainen paprika
2 kpl kananmunia
voita ja rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
lehtipersiljaa
ruohosipulia tai kevätsipulia
Resepti
Kuori perunat ja kuutioi ne. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
Halkaise kesäkurpitsa ja poista sisältä pehmeä sienenosa. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika.
Kuumenna voita ja rypsiöljyä pannulla ja paista sipuleita, kunnes se ovat hieman ruskistuneet. Lisää murskattu valkosipuli sekä kesäkurpitsa- ja paprikakuutiot. Jatka hetki sekoittelua ja siirrä seos pannulta.
Ruskista pannulla perunakuutiot kauniin ruskeiksi, lisää joukkoon Poppikset ja jatka vielä hetki paistamista. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta suolalla mustapippurilla. Koristele yrteillä ja tarjoile paistettujen kananmunien ja vaikkapa sinappikurkkusalaatin kanssa.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Laktoositon