Provencen kanaa Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Provencen kanaa

icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kananpoikaa ajan kanssa. Kanan suolaaminen suolaliemessä ottaa tietenkin aikansa. Varsinkin helposti kuivahtamaan pääsevien broilerin osien, kuten kananpojan rintaleikkeiden, mureuttajana se on kuitenkin mahtava konsti. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

60 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton 600 g

pieni kourallinen Provencen maustesekoitusta
3 rkl oliiviöljyä 

Suolaliemi
2 l vettä
1,2 dl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kokonaisia mustapippureita
1 sipuli ohueksi siivutettuna
6 valkosipulikynttä murskattuna
2 laakerinlehteä


Resepti

Sekoita suolaliemen ainekset niin, että sokeri ja suola sulavat kunnolla veteen. Laita rintapalat suolaliemeen. Anna seisoa 6 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Poista palat liemestä ja taputtele kuiviksi.

Yhdistä Provencen maustesekoitus ja öljy pienessä kulhossa. Hiero sekoitus kanapalojen päälle.

Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Laita uuniastia uunin keskitasolle ja paista noin 50 minuuttia, kunnes sisälämpö on 70 astetta.

Tarjoa grillattujen kasvisten kera. Erityisen hyvin kanan kaveriksi sopii provencalaishenkinen ratatouille.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen