Provencen kanaa
Kananpoikaa ajan kanssa. Kanan suolaaminen suolaliemessä ottaa tietenkin aikansa. Varsinkin helposti kuivahtamaan pääsevien broilerin osien, kuten kananpojan rintaleikkeiden, mureuttajana se on kuitenkin mahtava konsti. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton 600 g
pieni kourallinen Provencen maustesekoitusta
3 rkl oliiviöljyä
Suolaliemi
2 l vettä
1,2 dl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kokonaisia mustapippureita
1 sipuli ohueksi siivutettuna
6 valkosipulikynttä murskattuna
2 laakerinlehteä
Resepti
Sekoita suolaliemen ainekset niin, että sokeri ja suola sulavat kunnolla veteen. Laita rintapalat suolaliemeen. Anna seisoa 6 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Poista palat liemestä ja taputtele kuiviksi.
Yhdistä Provencen maustesekoitus ja öljy pienessä kulhossa. Hiero sekoitus kanapalojen päälle.
Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Laita uuniastia uunin keskitasolle ja paista noin 50 minuuttia, kunnes sisälämpö on 70 astetta.
Tarjoa grillattujen kasvisten kera. Erityisen hyvin kanan kaveriksi sopii provencalaishenkinen ratatouille.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen