Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Rosmariini-sitruuna-kana Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Rosmariini-sitruuna-kana

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Rosmariini ja muut välimerelliset yrtit ovat broilerin luontaisia kumppaneita lautasella, mutta kokonaan uudelle levelille tämä ruoka nousee pikanttien sardellifileiden ansiosta. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

60 min

3 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg

2 rkl oliiviöljyä
6 isoa banaanisalottisipulia
1 tl chililastuja
3 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
6 sardellifileetä karkeasti pilkottuna
1 dl kuivaa valkoviiniä
yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori
4-5 retiisiä ohuina siivuina


Resepti

Leikkaa koipireidet kahteen osaan koipi- ja reisipaloiksi. Poista ylimääräiset rasvat.

Ruskista kanapalat pikaisesti öljyssä. Nosta lautaselle.

Leikkaa salotit pituussuuntaan. Lisää ne pannulle ja paista lempeällä lämmöllä muutama minuutti. Lisää sitten chili, rosmariini ja valkosipulit.

Pienennä lämpöä ja lisää sardellifileet. Painele fileitä niin, että ne hajoavat sipulin joukkoon. Lisää pannulle viini, sitruunamehu ja raastettu kuori. Anna kiehahtaa.

Laita ruskistetut kanapalat uuniastiaan ja kaada päälle kastike. Paista 180-asteisessa uunissa kypsäksi noin 40 minuuttia.

Tarjoa lisukkeeksi voissa ja oliiviöljyssä paistettua vihreää parsaa. Koristele retiiseillä.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.