Sitruunakana

Sitruunakana

Kokonaisaika: 80 min
Kypsennysaika: 60 min
Työaika: 20 min
  • Uuniin

    Uuniin

Valmistusohje

  • Leikkaa kananpojan koipireidet kahteen osaan luun kohdalta. Laita palat leivinpaperilla vuorattuun uuniastiaan.
  • Raasta yhdestä sitruunasta kuori. Leikkaa sitrunat kahtia ja valuta mehua kaikkialle lihojen päälle. Viskaa puristetut puolikkaat lihojen sekaan. Valuttele päälle vielä oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Hiero broilerin koipilihoja yhteen niin, että kaikki mausteet sekoittuvat paloihin tasaisesti. Levitä uunipellille perunalohkot.
  • Paista 180-asteisessa uunissa 60 minuuttia. Ota pois uunista 50 minuutin kohdalla ja lisää pilkottu basilika. Paista vielä 10 minuuttia.
  • Koivet ovat valmiita, kun pinta on hyvin ruskistunut. Lisää tilkka vettä, jotta saat koivista valuneet nesteet hyötykäyttöön kastikkeeksi ja ripottele päälle raastettua sitruunan kuorta.
  • Koristele basilikalla ja herneenversoilla.
  • Tarjoa lisukkeeksi oliiviöljyssä paistettuja perunalohkoja.