Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Salviamaidossa marinoitu kokonainen kananpoika

Salviamaidossa marinoitu kokonainen kananpoika

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Nyt on mehukasta! Pitkä marinontiaika salviamaidossa palkitsee kananpojan syöjän mahtavalla mehukkuudella ja mureudellaan. Helppoa ja supermaukasta!

90 min

3-4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen Kanalassa kuoriutunut kananpoika N.1,3 kg

Marinadi:

2 l täysmaitoa
1 pnt salviaa
5 kanelitankoa
10 valkosipulin kynttä
20 g suolaa

Paistaminen:

1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
100 g voita
mustapippuria myllystä
2 tl jauhettua korianterinsiementä


Resepti

Laita kokonainen kananpoika korkeareunaiseen vuokaan. Kaada päälle maito ja lisää mukaan salvian oksat, kanelitangot ja veitsen lappeella murskatut valkosipulinkynnet. Anna marinoitua noin vuorokausi.

Ota kana marinadista ja valuta enimmät maidot pois. Laita kananpoika uunivuokaan. Raasta sitruunankuori ja hiero se jauhetun korianterin ja mustapippurin kanssa huolellisesti kanan pintaan. Lohko sitruuna ja täytä kananpojan vatsaontelo sitruunalohkoilla ja voikuutioilla.

Lämmitä uuni 170 asteeseen ja paista kananpoikaa noin 1 tunti 15 minuuttia välillä paistoliemellä kanaa valellen.

Tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa bearnaise -kastikkeen kera.

  • Gluteeniton Gluteeniton
Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.