Salviamaidossa marinoitu kokonainen kananpoika

Salviamaidossa marinoitu kokonainen kananpoika

Kokonaisaika: 90 min
Kypsennysaika: 80 min
Työaika: 10 min
  • Uuniin

    Uuniin

Valmistusohje

  • Laita kokonainen kananpoika korkeareunaiseen vuokaan. Kaada päälle maito ja lisää mukaan salvian oksat, kanelitangot ja veitsen lappeella murskatut valkosipulinkynnet. Anna marinoitua noin vuorokausi.
  • Ota kana marinadista ja valuta enimmät maidot pois.
  • Laita kananpoika uunivuokaan. Raasta sitruunankuori ja hiero se jauhetun korianterin ja mustapippurin kanssa huolellisesti kanan pintaan. Lohko sitruuna ja täytä kananpojan vatsaontelo sitruunalohkoilla ja voikuutioilla.
  • Lämmitä uuni 170 asteeseen ja paista kananpoikaa noin 1 tunti 15 minuuttia välillä paistoliemellä kanaa valellen.
  • Tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa bearnaise -kastikkeen kera.