Salviamaidossa marinoitu kokonainen kananpoika
Kokonaisaika: 90 min
Kypsennysaika: 80 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Laita kokonainen kananpoika korkeareunaiseen vuokaan. Kaada päälle maito ja lisää mukaan salvian oksat, kanelitangot ja veitsen lappeella murskatut valkosipulinkynnet. Anna marinoitua noin vuorokausi.
- Ota kana marinadista ja valuta enimmät maidot pois.
- Laita kananpoika uunivuokaan. Raasta sitruunankuori ja hiero se jauhetun korianterin ja mustapippurin kanssa huolellisesti kanan pintaan. Lohko sitruuna ja täytä kananpojan vatsaontelo sitruunalohkoilla ja voikuutioilla.
- Lämmitä uuni 170 asteeseen ja paista kananpoikaa noin 1 tunti 15 minuuttia välillä paistoliemellä kanaa valellen.
- Tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa bearnaise -kastikkeen kera.