Seesamikanasalaatti

Seesamikanasalaatti

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Kariniemen valmiiksi maustettu Kananpojan Minuuttipihvi® mustapippuri-merisuola helpottaa ruoanvalmistusta. Reilun kokoiset minuuttipihvit ovat paiston jälkeen erittäin mureita ja meheviä. Voit tarjota fileet kokonaisina tai leikata erimallisiksi paloiksi. Mustilla seesaminsiemenillä kuorrutetut kanapalat ovat tyylikkäitä ja herkullisen makuisia. Tämä salaatti sopii lounaaksi, välipalaksi, juhlapöytään tai illanistujaisiin. Tämä resepti on tehty yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.

30 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® hunaja 760 g

1 dl mustia seesaminsiemeniä
100 g jää- tai friseesalaattia
70 g vuonankaalia
50 g sokeriherneenpalkoja
100 g retiisejä
½ kurkku
250 g värikkäitä miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
100-200 g tummia viinirypäleitä
3 keskikokoista veriappelsiinia

Salaattikastike:

2 veriappelsiinin puristettu mehu
1 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
½ mieto chilipaprika
3 cm pala sitruunaruohon tyviosaa hienonnettuna
¾ dl seesaminsiemenöljyä
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Paistamiseen:

seesaminsiemenöljyä


Resepti

Ota Kananpojan Minuuttipihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Käsittele tällä aikaa salaatti.

Hienonna tai revi jää- tai friseesalaatti. Sekoita joukkoon vuonankaali.
Huuhtele sokeriherneenpalot, retiisit, kurkku, miniluumutomaatit ja viinirypäleet. Suikaloi sokeriherneenpalot ohuiksi vinosuikaleiksi. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi.
Leikkaa kurkku lohkoiksi ja puolita miniluumutomaatit. Puolita halutessasi viinirypäleet. Leikkaa veriappelsiinit kalvottomiksi ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita salaattiainekset keskenään.

Kuumenna seesamiöljy pannulla ja paista Kananpojan Minuuttipihvit molemmin puolin kauniin värisiksi. Varmista, että fileet ovat kypsiä. Voit käyttää salaattiannosten päällä kokonaisia fileitä tai leikata ne eri muotoisiksi paloiksi.

Laita seesaminsiemenet lautaselle ja kastele paistetut fileet molemmin puolin seesaminsiemenissä.
Laita fileet salaatin päälle.

Valmista kastike. Laita veriappelsiineista puristettu mehu pieneen kulhoon.
Kuori ja hienonna inkivääri. Poista chilipaprikasta siemenet ja hienonna. Raasta sitruunaruohon tyviosa. Lisää ainekset kulhoon. Sekoita joukkoon seesaminsiemenöljy, hunaja, suola ja hieman mustapippuria. Tarjoa kastike erikseen tai kaada salaatin joukkoon ja tarjoa.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon