Sinappi-korianterikana
Paistetusta kanasta saa juhlavan tarjoilun vaikkapa pyhäipäiväksi tai ihan vain sunnuntain kunniaksi. Valmista broilerille makoisa sinappinen mausteseos ja pilko samaan vuokaan porkkanaa sekä sipulia. Kruunaa ateria lopuksi sinappisella kermakastikkeella.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 kpl kokonainen kananpoika
Mausteseos:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl Dijon-sinappia
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl korianterinsiemeniä murskattuna
2 tl sinapinsiemeniä murskattuna
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
Lisäksi:
1 rkl oliiviöljyä
3 sipulia lohkoina
3 porkkanaa lohkoina
Kastike:
1 dl vettä
1 tl maizenaa
1 rkl kanafondia
2 dl kermaa
1 rkl Dijon-sinappia
Resepti
Sekoita keskenään kaikki mausteseoksen ainekset.
Kuivaa kananpojan pinta talouspaperilla. Nosta varovasti nahkaa irti lihasta ja sivele n. 1/3 mausteseoksesta nahan alle, mutta varo ettei nahka repeä.
Sido koipien päät yhteen paistinarulla.
Sivele loput mausteseoksesta kananpojan pintaan.
Sekoita uuninkestävässä vuoassa oliiviöljy sekä sipuli- ja porkkanalohkot ja aseta kananpoika niiden seuraksi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1,5 h.
Kastike:
Sekoita maizena veteen.
Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen pari minuuttia koko ajan sekoitellen.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen