Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Sitruunakana Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Sitruunakana

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Sitruunainen kana voi vaikuttaa typerryttävän yksinkertaiselta, mutta lyhyestä virsi kaunis. Tarjoile lisukkeeksi oliiviöljyssä paistettuja perunalohkoja. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta. 

80 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg

2 sitruunaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
4 perunaa lohkoiksi leikattuna
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
kourallinen basilikaa
herneenversoja


Resepti

Leikkaa kananpojan koipireidet kahteen osaan luun kohdalta. Laita palat leivinpaperilla vuorattuun uuniastiaan.

Raasta yhdestä sitruunasta kuori. Leikkaa sitrunat kahtia ja valuta mehua kaikkialle lihojen päälle. Viskaa puristetut puolikkaat lihojen sekaan. Valuttele päälle vielä oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Hiero broilerin koipilihoja yhteen niin, että kaikki mausteet sekoittuvat paloihin tasaisesti. Levitä uunipellille perunalohkot.

Paista 180-asteisessa uunissa 60 minuuttia. Ota pois uunista 50 minuutin kohdalla ja lisää pilkottu basilika. Paista vielä 10 minuuttia. Koivet ovat valmiita, kun pinta on hyvin ruskistunut. Lisää tilkka vettä, jotta saat koivista valuneet nesteet hyötykäyttöön kastikkeeksi ja ripottele päälle raastettua sitruunan kuorta.

Koristele basilikalla ja herneenversoilla.

Tarjoa lisukkeeksi oliiviöljyssä paistettuja perunalohkoja.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.