Suolakuoressa paistettua kokonaista kananpoikaa ja parmesaanipolentaa

Suolakuoressa paistettua kokonaista kananpoikaa ja parmesaanipolentaa

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Suolakuoressa kypsentäminen on oivallinen tapa saada kokonainen kananpoika pysymään mehukkaana. Suolakuoren tehtävä on pitää kanasta paiston aikana haihtuva höyry ”pakkauksen” sisällä, jolloin lopputulos jotain aivan ihanaa.

80 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen kokonainen kananpoika
1 sitruuna
1,5 kg karkeaa merisuolaa
4 kpl kananmunan valkuaista

Parmesaanipolenta:

5 dl kanalientä
2,5 dl polentaa
2,5 dl vettä
2,5 dl kuohukerma
1 dl parmesaania
suolaa


Resepti

Pese sitruuna ja pistele teräväkärkisellä veitsellä siihen reikiä. Aseta sitruuna linnun vatsaonteloon ja sido koivet yhteen paistilangalla. Laita lintu uunin kestävään pataan tiiviisti.

Sekoita suola ja valkuaiset huolellisesti massaksi. Taputtele suolamassasta mahdollisimman tiivis kuori kanan päälle. Paista 230 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista 40 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja anna vetäytyä 15 minuuttia

Kanan kypsyessä valmista polenta. Kiehauta vesi ja kanaliemi kattilassa. Lisää polentasuurimot koko ajan vatkaten. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia ahkerasti sekoitellen. Lisää kerma ja raastettu parmesaani ja jatka hauduttamista vielä kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen.

Riko suolakuori varovasti ja poista lintu padasta. Puhdista kaikki irtosuola linnun pinnasta ja tarjoile parmesaanipolentan kanssa.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon