Suolakuoressa paistettua kokonaista kananpoikaa ja parmesaanipolentaa

Suolakuoressa paistettua kokonaista kananpoikaa ja parmesaanipolentaa

Kokonaisaika: 80 min
Kypsennysaika: 70 min
Työaika: 10 min
  • Uuniin

    Uuniin

Valmistusohje

  • Pese sitruuna ja pistele teräväkärkisellä veitsellä siihen reikiä. Aseta sitruuna linnun vatsaonteloon ja sido koivet yhteen paistilangalla. Laita lintu uunin kestävään pataan tiiviisti.
  • Sekoita suola ja valkuaiset huolellisesti massaksi. Taputtele suolamassasta mahdollisimman tiivis kuori kanan päälle. Paista 230 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  • Laske lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista 40 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja anna vetäytyä 15 minuuttia.
  • Kanan kypsyessä valmista polenta. Kiehauta vesi ja kanaliemi kattilassa. Lisää polentasuurimot koko ajan vatkaten. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia ahkerasti sekoitellen.
  • Lisää kerma ja raastettu parmesaani ja jatka hauduttamista vielä kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen.
  • Riko suolakuori varovasti ja poista lintu padasta. Puhdista kaikki irtosuola linnun pinnasta ja tarjoile parmesaanipolentan kanssa.

Kokeile reseptejä