Täyteläinen kanaviillokki
Kanaviillokki on edullinen ja maistuva arkiruoka. Taivaallisen makuelämyksen saat, kun tarjoilet broilerin yhdessä riisin ja mustaherukkahillon kanssa!
4-6 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 kpl Kokonainen kananpoika
Kastike:
8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 tl currya jauheena
2 rkl sitruunamehua
1 ½ rkl vehnäjauhoja
1 ½ dl kuohu- tai ruokakermaa + 1 ½ dl vettä
(suolaa)
Resepti
Ota Kananpoika huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä. Poista broileri pakkauksesta ja pyyhi se talouspaperilla. Laita kana leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai lasiseen uunivuokaan. Kypsennä broileria 175 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 1 ½ tuntia, kunnes sen sisälämpötila on vähintään +72 astetta. Irrota nahka ja luut. Revi murea liha käsin sopiviksi suikaleiksi.
Mittaa kattilaan vesi, kanaliemikuutio ja curry. Kiehauta. Lisää sitruunamehu ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja kerma-vesi seos ohuena nauhana höyryävään liemeen. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja kuumenna. Tarjoa viillokki riisin ja mustaherukkahillon kanssa.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Runsasproteiininen