Täytetty joulukana

Täytetty joulukana

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Kokonainen kananpoika muuttuu jouluiseksi juhlatarjoiluksi, kun se saa herkullisen täytteen bataatista, makkarasta ja sesonkiin sopivista mausteista. Täytetyn broilerin voit sitten savustaa helposti omassa uunissasi savustuspussin avulla.

140 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen kokonainen kananpoika
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 savustuspussi

Täyte:
1 pieni bataatti (n. 250 g)
2 kpl HK Maakarit® -makkaraa
1 pieni sellerinvarsi ohuina viipaleina
1 sipuli ohuina suikaleina
2 rkl kanafondia
½ tl mustapippuria
½ tl kanelijauhetta
2 rkl pehmeää voita


Resepti

Halkaise pesty bataatti pitkittäin ja aseta puolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia ja anna hetki jäähtyä. Leikkaa sillä aikaa makkarat lanteiksi ja paista makkarat, selleri ja sipuli pannulla, kunnes makkarat saavat väriä ja sipuli pehmenee. 

Kaavi kypsä bataatti pois kuorestaan ja sekoita makkaraseoksen joukkoon. Lisää kaikki loput täytteen ainekset ja sekoita.

Poista uunibroileri pakkauksestaan ja kuivaa kauttaaltaan talouspaperilla. Mausta sekä sisä- että ulkopinnat suolalla ja sokerilla. Lusikoi täyte kananpojan sisään ja aseta sitten kana savustuspussiin.

Lämmitä uuni 250-asteiseksi ja aseta pussi uunin pohjalle ritilän päälle. Anna savustua 30 minuuttia ja laske uunin lämpötila 200-asteiseksi. Jatka kypsentämistä vielä 45 min. Anna kanan jäähtyä pussissa 10 minuuttia ennen avaamista.

Halutessasi voit pitää kanaa vielä 225-asteisessa uunissa ilman pussia 10-15 minuuttia, niin pinta saa lisää väriä.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen