![Kariniemen Kananpojan Grillikombo Liekki & Taco](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2238-kariniemen-kananpojan-grillikombo-liekki--taco-n.-11-kg_20240417220237.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Täytetty joulukana](/globalassets/emmi/finland/ruokakuvat/siipikarja/kokonainen-kananpoika/savustettu-joulukana_20170302090017.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Täytetty joulukana
Kokonaisaika: 120 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 30 min
Valmistusohje
- Halkaise pesty bataatti pitkittäin ja aseta puolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia ja anna hetki jäähtyä.
- Leikkaa sillä aikaa makkarat lanteiksi ja paista makkarat, selleri ja sipuli pannulla, kunnes makkarat saavat väriä ja sipuli pehmenee.
- Kaavi kypsä bataatti pois kuorestaan ja sekoita makkaraseoksen joukkoon. Lisää kaikki loput täytteen ainekset ja sekoita.
- Poista uunibroileri pakkauksestaan ja kuivaa kauttaaltaan talouspaperilla. Mausta sekä sisä- että ulkopinnat suolalla ja sokerilla.
- Lusikoi täyte kananpojan sisään ja aseta sitten kana savustuspussiin.
- Lämmitä uuni 250-asteiseksi ja aseta pussi uunin pohjalle ritilän päälle. Anna savustua 30 minuuttia ja laske uunin lämpötila 200-asteiseksi. Jatka kypsentämistä vielä 45 min. Anna kanan jäähtyä pussissa 10 minuuttia ennen avaamista.
- Halutessasi voit pitää kanaa vielä 225-asteisessa uunissa ilman pussia 10-15 minuuttia, niin pinta saa lisää väriä.