Thai laab
Thaimaalaiseen laab-salaattiin kelpaa mikä tahansa jauheliha, mutta parasta tulee kananpojasta. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pk Kariniemen Kananpojan jauheliha 400 g
2 rkl kasviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 rkl chilitahnaa (esim. sambal oelek)
kahden limen mehu + kuoret
raastettuna
2 rkl kalakastiketta
2 rkl palmusokeria
1 punasipuli puoliksi hienonnettuna ja puoliksi siivutettuna
kourallinen mintunlehtiä, puolet
hienonnettuna ja puolet kokonaisina
1 lehtisalaatin kerä
1 kurkku ohueksi viipaloituna
puolikas kourallinen tuoretta
korianteria
Resepti
Lämmitä puolet öljystä pannulla keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja puolet chilitahnasta. Paista noin minuutin ajan. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Kaada broilein jauheliha lautaselle ja anna jäähtyä.
Tee kastike sekoittamalla yhteen pienessä kulhossa limen mehu ja kuoret, kalakastike, palmusokeri ja jäljelle jääneet chilitahna ja kasviöljy. Kaada puolet kastikkeesta pieneen astiaan ja sekoita jäljelle jääneeseen kastikkeeseen paistettu jauheliha, hienonnettu sipuli ja minttu.
Laita salaatinlehdet, kurkkusiivut ja viipaloidut sipulit kulhoon ja kaada päälle jäljelle jäänyt kastike. Sekoita hyvin.
Aseta salaatinlehdet ja viipaloidut kurkut lautasille, laita päälle jauhelihaa. Koristele limelohkoilla ja korianterin- ja mintunlehdillä.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen