Thaimaalainen kanasalaatti
Sekoita thaimaalaisen broilerisalaatin kaveriksi kaksi kastiketta, niin saat ihanan tarjoilun illanistujaisiin. Tämä aasialainen sweet & sour -tyyppinen salaatti sopii hyvin myös kevyeksi lounaaksi.
3-4 annosta
-
Liedelle
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria
Salaatti:
⅓ pienestä valkokaalista
½ romainesalaatti
1 keskikokoinen kurkku (ilman siemenosaa)
1-2 porkkanaa
5-6 kevätsipulin vartta
1 punainen paprika
nippu korianteria
1-1½ dl suolattuja maapähkinöitä
Salaattikastike:
½ dl riisiviinietikkaa
½ dl makeaa chilikastiketta
1 tl seesamiöljyä
½ tl sokeria
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria
Maapähkinäkastike:
2 rkl sileää maapähkinätahnaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl makeaa chilikastiketta
3-4 rkl vettä
Resepti
Mausta kananpojan suikaleet suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Jätä ne sitten sivuun siksi aikaa, kun valmistat salaatin.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Revi huuhdottu ja kuivattu salaatti sopiviksi paloiksi. Leikkaa pestyn kurkun kovasta hedelmälihaosasta Julienne-suikaleita. Silppua kevätsipulit. Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi siivuiksi samoin kuin pesty paprika, jonka sisästä olet poistanut siemenkodan. Yhdistä kaikki pienityt salaattiainekset ja suurin osa suolapähkinöistä salaattikulhoon. Lisää sekaan ensin keskenään sekoitetut kastikeainekset, sekoita ja mausta salaatti kevyesti suolalla ja mustapippurirouheella.
Yhdistä toisessa kulhossa keskenään maapähkinäkastikkeen ainekset.
Kypsennä kananpojan suikaleet kuumalla pannulla tai grilliparilalla öljyssä kypsiksi ja kauniin värisiksi. Nosta kypsennetty kana salaatin pinnalle, valele päälle osa maapähkinäkastikkeesta ja viimeistele salaatti rouhituilla suolapähkinöillä. Tarjoa loput maapähkinäkastikkeesta salaatin kanssa.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Runsasproteiininen