Tuliset kanansiivet ja lohkoperunoita

Tuliset kanansiivet ja lohkoperunoita

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!
Lätkä- tai fudismatsia seuratessa maistuu kunnon äijäruoka! Nyt keitetään kasaan lempeän tujakka BBQ-kastike, joka maustaa Kariniemen Kananpojan Liekkisiivet® suussa sulaviksi.
40 min

2-3 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Liekkisiivet® 700 g

6 isohkoa perunaa
½ dl öljyä
1 tl suolaa
½ tl savupaprikajauhetta (tai paprikajauhetta)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

BBQ-kastike:
100 g voita tai margariinia
2 sipulia silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
2 dl fariinisokeria tai muscovadokeria
ripaus cayennepippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
1 sitruunan mehu
1 rkl Worchester-kastiketta
chilikastiketta maun mukaan


Resepti

Pese perunat hyvin ja leikkaa ne sitten lohkoiksi. Sekoita öljyn joukkoon suola, paprikajauhe ja valkosipulit. Kääntele seos perunalohkojen joukkoon. Kypsennä perunalohkot yhdessä liekkisiipien kanssa 200-225 asteessa uunissa, kunnes perunat ja liekkisiivet ovat kypsiä. Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kasarissa ja kuullota siinä hetki sipulisilppua. Lisää joukkoon loputkin ainekset. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin tunti, tai kunnes kastike sakenee. Tarkista maku. Tarjoile BBQ-kastike Liekkisiipien ja perunoiden seurana.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen