Uunissa paahdettua kananpoikaa, tomaattia ja parmesaanijuustoa
Kotimainen Kariniemen Kananpojan Paistileike sopii tähän tomaattiseen paistokseen kuin nenä päähän. Lisukkeeksi voit tarjota pastaa, riisiä tai vaikka laadukasta vaaleaa leipää. Yrttejä voi rohkeasti vaihdella maun mukaan. Aromaattiset yrtit, kuten rosmariinin ja timjamin, voi laittaa mukaan huoletta kokonaisina oksina ja noukkia pois sitten kypsennyksen jälkeen, kun ne ovat tehtävänsä tehneet.
4-6 annosta
-
Uuniin
-
Liedelle
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g
400 g tuoreita erivärisiä tomaatteja
4 valkosipulinkynttä
2 rosmariininoksaa
muutama timjaminoksa
1 punainen chili hienonnettuna
1 tuore jalapeno
½ l kanalientä
1 prk tomaattimurskaa
1 dl parmesaanijuustoraastetta
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Resepti
Paista paistileikkeisiin kaunis väri pienessä määrässä rypsiöljyä. Puolita tomaatit ja hienonna valkosipulit, jalapeno ja chili. Laita ruskistetut paistileikkeet ja kaikki kasvikset sekä yrtit voideltuun vuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kanaliemi ja tomaattimurska keskenään ja kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kananpoika on kypsää ja paistoksen pinta on kauniisti ruskistunut.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon