Valkosipulikanaa ja parmesaanilla maustettua perunamuusia

Valkosipulikanaa ja parmesaanilla maustettua perunamuusia

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Tämä on täydellinen ruoka valkosipulin ystäville. Paistileikkeiden hautuessa ehtii hyvin pyöräyttämään perunamuusin, joka viimeistellään täyteläisellä parmesaanilla. Lautasen tyhjäksi kaapimiseen kannattaa varata hyvää vaaleaa leipää.

35 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g

6 valkosipulin kynttä
4 rosmariinin oksaa
½ pnt lehtipersiljaa hienonnettuna
½ l paahdettua kanalientä
2 rkl siiderietikkaa
2 rkl voita
rypsiöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Parmesaanilla maustettu perunamuusi:

500 g jauhoisia perunoita
4 rkl voita
tilkka maitoa
½ dl raastettua parmesaania
suolaa


Resepti

Paista paistileikkeisiin molemmin puolin hyvä väri pienessä määrässä rypsiöljyä ja nostele ne pois pannulta. Viipaloi valkosipulin kynnet. Lisää viipaleet ja rosmariinin oksat pannulle ja paahda, kunnes valkosipuli alkaa saamaan väriä. Lisää joukkoon siiderietikka sekä kanaliemi ja kiehauta hieman kasaan. Lisää pannulle voi sekä ruskistetut paistileikkeet ja anna hautua kannen alla noin viisitoista minuuttia. Viimeistele valkosipulikana hienonnetulla lehtipersiljalla

Kuori perunat ja keitä tai höyrytä ne täysin kypsiksi. Valuta perunat huolellisesti ja vatkaa joukkoon voi ja tilkka maitoa. Mausta suolalla. Raasta lopuksi päälle parmesaani ja tarjoa valkosipulikanan kera.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon