Valkosipulikanaa ja Thai-broccolinia
Laita kanapihvien kaveriksi vähähiilarinen kasvislisuke. Tai toki voit tarjoilla thaimaalaiseen tapaan maustetut kasvikset myös riisin kanssa. Saat ruoasta erityisen houkuttelevan näköisen, jos käytät erivärisiä porkkanoita.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® yrtti-valkosipuli 350 g
400 g broccolinia
2 porkkanaa
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ tl chilijauhetta
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
½ limen mehu puristettuna
2 tl ruoko- tai taloussokeria
seesaminsiemeniä tai murskattuja maapähkinöitä
Resepti
Kuumenna kiehuvaksi pari litraa vettä kattilassa ja lisää joukkoon 1 tl suolaa ja broccolinit. Anna kiehua 2 minuuttia ja kaada lävikköön. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Kuori porkkanat ja vuole niistä pitkiä ohuita lastuja kuorimaveitsellä. Esikäsittele valkosipuli ja inkivääri ja mittaa muut ainekset valmiiksi.
Kuumenna paistinpannu ja paista minuuttipihvit kypsiksi omassa öljyssään. Nosta valmiit pihvit lautaselle ja lisää pannulle jäähdytetyt broccolinit, porkkanalastut, inkivääri, valkosipuli ja chilijauhe. Anna kuumentua pari minuuttia sekoitellen mutta älä ruskista. Lisää loput ainekset joukkoon ja sekoita hyvin. Viipaloi minuuttipihvit reiluiksi paloiksi kasvisten päälle ja viimeistele siemenillä tai pähkinöillä. Tarjoile sellaisenaan tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon