Vietnamilainen kanakeitto eli Pho Ga

Vietnamilainen kanakeitto eli Pho Ga

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Vietnamilainen kansallisruoka, maukas pho-keitto, valmistuu kätevästi myös broilerista.

45 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

Kariniemen Kananpojan fileesuikale maustamaton 520 g


Liemi:
1 sitruunaruohon varsi
reilu pala inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl kalakastiketta
2 tl ruokosokeria
1 pieni kanelitanko
1 tähtianis
4 kokonaista neilikkaa
1½ l kanalientä

Valmiiseen liemeen:
1 rasia (250 g) Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton
3 kevätsipulia varsineen
kourallinen sinimailasen tai mungpavun ituja
½ -1 punainen chili
tuoretta minttua ja thaibasilikaa
1 limen mehu
100 g leveää riisinuudelia
suolaa

Koristeluun:
pala retikkaa ohuina suikaleina
2 rkl riisiviinietikkaa
hienonnettua korianteria
ripaus suolaa ja sokeria


Resepti

Poista sitruunaruohon uloin kerros ja kantaosa. Leikkaa se veitsellä muutamaan osan ja halkaise vielä palat pitkittäin. Laita kaikki liemen ainekset kattilaan ja anna liemen kiehua hiljalleen 20-30 minuuttia kannen alla.

Kuivaa hieman kanasuikaleita talouspaperin avulla ja leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.

Huuhtele idut ja leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Poista chilistä siemenet ja siementen kiinnikeosa, mikäli et halua keitosta kovin tulista.

Siivilöi liemi ja lisää joukkoon kanasuikaleet. Anna keiton kiehua 3-4 minuuttia ja lisää joukkoon sipuli- ja chilirenkaat, idut sekä hienonnetut yrtit.

Nosta kattila liedeltä, lisää joukkoon nuudelit ja anna niiden pehmentyä. Mausta lopuksi limen mehulla ja tarkista suolan määrä. 

Mausta retikkasuikaleet riisiviinietikalla, korianterilla, suolalla ja sokerilla. Anna hetki maustua ja nostele suikaleita keittoannoksen päälle.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Vähärasvainen Vähärasvainen