Vietnamilainen karamellikana Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Vietnamilainen karamellikana

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Vietnamilaisen keittiön kulmakiviä on nuoc mau -karamellikastike. Kananpojan reisipalojen seurana se tuo mukanaan ihanan makean vivahteen. Valmistus vaatii hieman vaivaa, mutta kanan ystävän se palkitsee ruhtinaallisesti. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

40 min

4-6 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g

Marinadi:
3 rkl kalakastiketta
6 rkl sokeria
10 valkosipulinkynttä hienonnettuna
5 cm:n pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
3 punaista chiliä pilkottuna
kasviöljyä paistamiseen
1 sipuli viipaloituna
3 dl kanalientä
yhden limen mehu
kevätsipulia hienonnettuna


Resepti

Jos käytät luullisia ja nahallisia reisipaloja, puolita ne. Nahattomat paistileikkeet voi paistaa sellaisenaan.

Sekoita kalakastike, puolet sokerista, valkosipuli, inkivääri ja chili. Pyörittele kanapalat marinadissa. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin.

Nosta kanapalat jääkaapista ja kaavi ylimääräinen marinadi pois pinnoilta. Älä heitä marinadia pois. Paista palat öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta sivuun lautaselle odottelemaan. Paista sitten sipuli ja avalkosipuli pehmeiksi ja nosta pois pannulta.

Laita pannulle sokeri ja tilkka vettä. Lämmitä, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua ja muuttaa väriä tumman ruskeaksi. Älä polta (tämä vaatii hieman harjoittelua). Lisää pannulle kanaliemi. Anna kiehahtaa ja lisää kana, sipuli ja marinadi. Pienennä lämpöä ja anna hautua ilman kantta noin 20 minuuttia, tai kunnes kana on kypsää. Viimeistele ruoka kevätisipulilla. Purista limetin mehu kananpalojen päälle ja tarjoa. 

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon