![Kariniemen Kananpojan Paistileike](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2778-kariniemen-kananpojan-paistileike-maustamaton-600-g_20240318130205.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Vietnamilainen karamellikana](/globalassets/emmi/finland/ruokakuvat/siipikarja/kanakirja-2017-kaikki-kananpojasta/kanakirja_vietnamilainenkaramellikana_20200921075712.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Vietnamilainen karamellikana
Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Jos käytät luullisia ja nahallisia reisipaloja, puolita ne. Nahattomat paistileikkeet voi paistaa sellaisenaan.
- Sekoita kalakastike, puolet sokerista, valkosipuli, inkivääri ja chili. Pyörittele kanapalat marinadissa. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin.
- Nosta kanapalat jääkaapista ja kaavi ylimääräinen marinadi pois pinnoilta. Älä heitä marinadia pois.
- Paista palat öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta sivuun lautaselle odottelemaan. Paista sitten sipulit pehmeiksi ja nosta pois pannulta.
- Laita pannulle sokeri ja tilkka vettä. Lämmitä, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua ja muuttaa väriä tumman ruskeaksi. Älä polta (tämä vaatii hieman harjoittelua).
- Lisää pannulle kanaliemi. Anna kiehahtaa ja lisää kana, sipuli ja marinadi.
- Pienennä lämpöä ja anna hautua ilman kantta noin 20 minuuttia, tai kunnes kana on kypsää.
- Purista limetin mehu kananpalojen päälle.