Yakitori Chicken Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Yakitori Chicken

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Yaki tarkoittaa hiillosta ja tori kanaa. Kyseessä on siis japanilaisen katuruoan klassikko, jossa kananpojan luuttomat reisipalat kypsyvät grillissä meheviksi. Varrastikuissa tarjottavan broilerin seurana maistuu makea ja mausteinen tare-kastike. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

30 min

4 annosta

  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g

3 kevätsipulia parin sentin pätkinä
8 bambutikkua puoli tuntia kylmässä vedessä liotettuna
2 dl tare-kastiketta (ks. ohje alla)

TARE-kastike:
2 dl mirin-kastiketta
1 dl soijakastiketta
1 dl sakea
3 rkl sokeria
1 valkosipulinkynsi pilkottuna


Resepti

Leikkaa paistileikkeet suupaloiksi. Laita palat varrastikkuihin ja väliin pilkottuja kevätsipulin pätkiä.

Grillaa varrastikkuja ensin ilman kastiketta molemmin puolin. Kun liha alkaa saada väriä, penslaa molemmilta puolilta tare-kastikkeella ja jatka grillaamista. Penslaa kastiketta grillauksen aikana vielä pari kertaa. Grillaa kunnes palat ovat kypsiä. 

Tarjoa vartaat kylmän oluen ja hyvän salaatin kera.

TARE-kastike:
Mittaa kaikki kastikeainekset kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Anna jäähtyä hieman.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon