Yakitori Chicken
Yaki tarkoittaa hiillosta ja tori kanaa. Kyseessä on siis japanilaisen katuruoan klassikko, jossa kananpojan luuttomat reisipalat kypsyvät grillissä meheviksi. Varrastikuissa tarjottavan broilerin seurana maistuu makea ja mausteinen tare-kastike. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g
3 kevätsipulia parin sentin pätkinä
8 bambutikkua puoli tuntia kylmässä vedessä liotettuna
2 dl tare-kastiketta (ks. ohje alla)
TARE-kastike:
2 dl mirin-kastiketta
1 dl soijakastiketta
1 dl sakea
3 rkl sokeria
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
Resepti
Leikkaa paistileikkeet suupaloiksi. Laita palat varrastikkuihin ja väliin pilkottuja kevätsipulin pätkiä.
Grillaa varrastikkuja ensin ilman kastiketta molemmin puolin. Kun liha alkaa saada väriä, penslaa molemmilta puolilta tare-kastikkeella ja jatka grillaamista. Penslaa kastiketta grillauksen aikana vielä pari kertaa. Grillaa kunnes palat ovat kypsiä.
Tarjoa vartaat kylmän oluen ja hyvän salaatin kera.
TARE-kastike:
Mittaa kaikki kastikeainekset kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Anna jäähtyä hieman.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon