![Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2553-kariniemen-kananpojan-rintafilee-maustamaton-600-g_20231005114309.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Rosmariinikananpoikaa ja säräjuurekset](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/joulu_202303104_20231127051142.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Rosmariinikananpoikaa ja säräjuurekset
Valmistusohje
Säräjuurekset
-
Kuori ja pilko porkkanat ja lanttu n. 2 x 2 cm paloiksi. Kuori ja lohko punasipuli. Silppua timjami.
-
Sekoita juurekset, timjami, siirappi/hunaja, suola ja mustapippuri uunivuoassa. Kuutioi voi ja asettele kuutiot juuresten päälle.
-
Paahda 160-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Sekoittele juureksia paistamisen puoli välissä.
Kananpoika
-
Ruskista fileet kuumalla paistinpannulla rypsiöljyssä molemmin puolin. Murskaa valkosipulinkynnet veitsenlappeella.
-
Alenna lämpö keskilämmölle ja lisää pannulle voi, valkosipuli sekä rosmariininoksat. Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin. Hauduttele fileet mehukkaan kypsiksi vaahtoavassa voissa välillä käännellen ja vaahtoavalla voilla valellen. Vinkki: Saat fileiden paistoliemestä mainion kastikkeen lisäämällä siihen lopuksi 2 dl demi glacea ja kiehauttamalla sen nopeasti.
-
Tarjoa rosmariinikananpoika säräjuuresten ja vaikkapa herneiden kera.