Rosmariinikananpoikaa ja säräjuurekset

Rosmariinikananpoikaa ja säräjuurekset

Kokonaisaika: 75 min
Kypsennysaika: 60 min
Työaika: 15 min
Helppo

Valmistusohje

Säräjuurekset

  • Kuori ja pilko porkkanat ja lanttu n. 2 x 2 cm paloiksi. Kuori ja lohko punasipuli. Silppua timjami.

  • Sekoita juurekset, timjami, siirappi/hunaja, suola ja mustapippuri uunivuoassa. Kuutioi voi ja asettele kuutiot juuresten päälle. 

  • Paahda 160-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Sekoittele juureksia paistamisen puoli välissä.

Kananpoika

  • Ruskista fileet kuumalla paistinpannulla rypsiöljyssä molemmin puolin. Murskaa valkosipulinkynnet veitsenlappeella. 

  • Alenna lämpö keskilämmölle ja lisää pannulle voi, valkosipuli sekä rosmariininoksat. Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin. Hauduttele fileet mehukkaan kypsiksi vaahtoavassa voissa välillä käännellen ja vaahtoavalla voilla valellen. Vinkki: Saat fileiden paistoliemestä mainion kastikkeen lisäämällä siihen lopuksi 2 dl demi glacea ja kiehauttamalla sen nopeasti.

  • Tarjoa rosmariinikananpoika säräjuuresten ja vaikkapa herneiden kera.

Kokeile reseptejä