Siiderikanaa, purjoa ja omenoita

Siiderikanaa, purjoa ja omenoita

Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 45 min
Työaika: 15 min
  • Uuniin

    Uuniin

Valmistusohje

  • Mausta broileripalat, laita puolet voista kuumalle pannulle ja ruskista kanapalat voissa.
  • Leikkaa purjo tikuiksi ja notkistele jäljelle jääneessä voissa lempeällä lämmöllä, noin 8-10 minuuttia. Paista samaan aikaan toisella pannulla omenoita hieman pehmeiksi pienessä voimäärässä. Laita sivuun.
  • Lisää vehnäjauhot purjojen sekaan ja sekoita. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  • Lisää siideri jatkuvasti sekoittaen. Anna kiehahtaa. Pienennä lämpöä ja lisää timjami sekä paistetut omenat.
  • Nosta ruskistetut kanapalat takaisin pannulle. Laita kansi päälle ja kypsennä 40 minuuttia.
  • Lisää lopuksi kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia.
  • Koristele timjaminlehdillä ja tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin tai pastan kera.

Kokeile reseptejä