Siiderikanaa, purjoa ja omenoita
Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 45 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Mausta broileripalat, laita puolet voista kuumalle pannulle ja ruskista kanapalat voissa.
- Leikkaa purjo tikuiksi ja notkistele jäljelle jääneessä voissa lempeällä lämmöllä, noin 8-10 minuuttia. Paista samaan aikaan toisella pannulla omenoita hieman pehmeiksi pienessä voimäärässä. Laita sivuun.
- Lisää vehnäjauhot purjojen sekaan ja sekoita. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.
- Lisää siideri jatkuvasti sekoittaen. Anna kiehahtaa. Pienennä lämpöä ja lisää timjami sekä paistetut omenat.
- Nosta ruskistetut kanapalat takaisin pannulle. Laita kansi päälle ja kypsennä 40 minuuttia.
- Lisää lopuksi kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia.
- Koristele timjaminlehdillä ja tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin tai pastan kera.