![Kariniemen Kananpojan fileesuikale American Creamy](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2556-kariniemen-kananpojan-fileesuikale-american-creamy-270-g_20240318131627.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Tajinekanaa, karamellisipulia ja päärynöitä](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kanakirja-tajine1_20230929095407.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Tajinekanaa, karamellisipulia ja päärynöitä
Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Leikkaa kananpoika kahdeksaan osaaan. Mausta kanapalat suolalla ja pippurilla. Lämmitä isolla paistinpannulla öljy. Ruskista kanapalat pannulla öljyssä kauttaaltaan ja aseta lautaselle.
- Kuori salotit. Jätä pannulle hieman rasvaa ja lisää sipulit. Paista sipuleita keskilämmöllä pehmeiksi.
- Lisää inkivääri ja kaneli. Jatka paistamista pari minuuttia.
- Kaada pannulle noin 3 dl kiehuvaa vettä. Mausta sahramilla. Laita kanapalat takaisin pannulle, peitä kannella ja kypsennä noin 25 minuuttia. Kääntele paloja kypsennyksen aikana, ja lisää tarvittaessa vettä.
- Nosta kanapalat pois pannulta ja lisää hunaja. Keitä, kunnes neste on haihtunut melkein kokonaan ja sipulit ovat karamellisoituneet ruskeiksi.
- Paista samaan aikaan toisella pannulla päärynät voissa pehmeiksi.
- Laita kanat taas pannulle ja lusikoi sipulit päälle. Anna lämmetä ja aseta paistetut päärynät päälle.
- Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja tarjoa helmicouscousin kera.
Helmicouscous
- Laita couscoushelmet ja liemikuutio kiehuvaan veteen ja sekoita. Nosta liedeltä pois. Anna hautua kypsäksi 10 minuuttia. Lisää ruohosipulia.