Thaimaalainen frittikana ja Som Tum -papaijasalaatti

Thaimaalainen frittikana ja Som Tum -papaijasalaatti

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

Kana

  • Hiero korianteri, mustapippurit ja valkosipulit karkeaksi tahnaksi morttelissa. Sekoita mukaan kalakastike. Sekoita seos huolellisesti paistileikkeiden joukkoon ja anna maustua puoli tuntia. 

  • Pyörittele paistileikkeet maissitärkkelyksessä ja syväpaista rypsiöljyssä noin kymmenen minuuttia välillä käännellen, kunnes kauniin kullanruskeita ja kypsiä.

Papaijasalaatti

  • Liota kuivattuja katkarapuja vedessä viitisen minuuttia. Laita valkosipulit, pavut, kuivatut katkaravut, pähkinät ja chilit suureen mortteliin ja mätki ainekset murskaksi.

  • Lisää mukaan raastettu papaija, kalakastike, limemehu ja sokeri. Jatka salaatin nuijimista välillä lusikalla salaattia käännellen. 

  • Lisää lopuksi tomaatit ja nuiji vielä kevyesti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa limemehua ja kalakastiketta.

Kokeile reseptejä