

Thaimaalainen frittikana ja Som Tum -papaijasalaatti
Valmistusohje
Kana
-
Hiero korianteri, mustapippurit ja valkosipulit karkeaksi tahnaksi morttelissa. Sekoita mukaan kalakastike. Sekoita seos huolellisesti paistileikkeiden joukkoon ja anna maustua puoli tuntia.
-
Pyörittele paistileikkeet maissitärkkelyksessä ja syväpaista rypsiöljyssä noin kymmenen minuuttia välillä käännellen, kunnes kauniin kullanruskeita ja kypsiä.
Papaijasalaatti
-
Liota kuivattuja katkarapuja vedessä viitisen minuuttia. Laita valkosipulit, pavut, kuivatut katkaravut, pähkinät ja chilit suureen mortteliin ja mätki ainekset murskaksi.
-
Lisää mukaan raastettu papaija, kalakastike, limemehu ja sokeri. Jatka salaatin nuijimista välillä lusikalla salaattia käännellen.
-
Lisää lopuksi tomaatit ja nuiji vielä kevyesti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa limemehua ja kalakastiketta.