Tomaatti-basilikakananpoikaa ja täytetyt sipulit

Tomaatti-basilikakananpoikaa ja täytetyt sipulit

Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 35 min
Työaika: 15 min
  • Uuniin

    Uuniin

  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Kuori sipulit ja keitä suolalla maustetussa vedessä voin 15 minuuttia, kunnes ne ovat melko pehmeitä, ja tämän jälkeen jäähdytä ne.
  • Leikkaa jäähtyneistä sipuleista päältä noin ¼ pois. Koverra sisustaa pois varovasti niin, että sipulit pysyvät ehjinä kuppeina. Hienonna sipulin ”hatut” ja koverrettu sisus hienoksi.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista sipulihakkelus ja hienonnettu valkosipuli kevyesti. Lisää mukaan valkoviinietikka ja anna haihtua. Lisää pannulle smetana, parmesaani sekä oregano ja hauduta kunnes smetana hieman kiehuu kokoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Lusikoi täyte sipuleiden sisään ja kääri ympärille pekoniviipaleet. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pekoni on kauniisti paistunut.
  • Poista rintafileet pakkauksesta ja paista niihin kaunis pinta vaahtoavassa voi-öljyseoksessa timjamin oksien ja veitsen lappeella litistettyjen valkosipulin kynsien kanssa. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  • Vähennä lämpöä ja laita pannun päälle kansi tai toinen saman kokoinen paistin pannu ylös alaisin ja anna kypsyä kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes kananpoika on mehevän kypsää.

Kokeile reseptejä