Toscanalainen panzanellasalaatti
Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Poista rintafileet pakkauksesta ja paista niihin kaunis pinta vaahtoavassa voi-öljyseoksessa timjamin oksien ja veitsen lappeella litistettyjen valkosipulin kynsien kanssa. Mausta fileet molemmin puolin suolala ja rouhitulla mustapippurilla.
- Vähennä lämpöä ja laita pannun päälle kansi tai toinen saman kokoinen paistin pannu ylös alaisin ja anna kypsyä kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes kananpoika on mehevän kypsää..
- Revi ciabatta pieniksi suupaloiksi ja paahda pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä rapeaksi.
- Sekoita tomaatit, kaprikset ja punasipuliviipaleet kulhossa. Lisää joukkoon oliiviöljy, punaviinietikka, suola ja pippuri. Anna maustua hetken aikaa. Huom. kaikkea lientä ei tarvitse käyttää salaattiin.
- Lisää kulhoon sardellit, revitty basilika ja paahdetut leipäpalat. Sekoita varovasti ja tarjoa heti.