![Kariniemen Kananpojan jauheliha](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2344-kariniemen-kananpojan-jauheliha-400-g_20230322110227.jpg?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Tsukune](/globalassets/emmi/finland/ruokakuvat/siipikarja/kanakirja-2017-kaikki-kananpojasta/kanakirja_tsukune_20200921075712.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Tsukune
Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Lämmitä pinnoitettu pannu ja lisää noin kolmannes broilerijauhelihasta. Paista jatkuvasti käännellen noin kaksi minuuttia. Anna jäähtyä.
- Yhdistä kypsennetty jauheliha, raaka jauheliha, kevätsipulit ja seesamiöljy isossa kulhossa. Oikean rakenteen saavuttamiseksi taikinaa kannattaa vaivata kärsivällisesti käsin ainakin viiden minuutin ajan.
- Öljyä kädet ja pyörittele taikinasta läpimitaltaan noin 2 cm:n kokoisia pullia. Pujottele pullat kahden tikun läpi (näin niitä on helpompi käännellä), 3-4 pullaa per varras.
- Tee grilliin tuli, ja kun hiillos on ihanteellinen grillaukseen, aseta grilliin tiiliskivet niin, että voit asettaa varrastikut niiden väliin paistumaan.
- Grillaa vartaita pienissä erissä noin 4-5 minuuttia, minuutin välein käännellen. Penslaa tare kastikkeella ja grillaa kaksi minuuttia kerran vartaita kääntäen.
- Penslaa vartaat vielä toiseen kertaan ja jatka grillausta vielä pari minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä kauttaaltaan. Tarjoa heti.
Tare-kastike
- Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Pienennä lämpöä ja keitä kasaan noin 15 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 1,5 dl nestettä. Siivilöi ja säilytä kannellisessa, ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.