![Kariniemen Kananpojan Poppis](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/7100-kariniemen-kananpojan-poppis-200-g_20231013084812.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Välimerellinen Poppis-salaatti](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/valimerellinen-poppis-salaatti_20230929095407.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Välimerellinen Poppis-salaatti
Kokonaisaika: 15 min
Kypsennysaika: 5 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja suola. Lisää jyvämakaronit, anna kiehua hiljalleen ja valuta. Huuhtele kylmällä vedellä.
- Valuta salaattijuustokuutiot ja sekoita ne jäähtyneiden jyvämakaronien joukkoon. Lisää oliivit, tomaattilohkot ja kurkkukuutiot.
- Sekoita joukkoon jättipavut tomaattikastikkeessa ja Poppikset.
- Lisää herneenversot ja rouhi joukkoon mustapippuri ja suola. Ripottele joukkoon salviaa ja timjamia.
- Yhdistä jauhot sekä suola ja nypi rasvat jauhojen joukkoon, niin että tulee tasainen seos.
- Kaada kylmä vesi jauhoseokseen ja sekoita, kunnes taikina irtoaa käsistä.
- Laita taikina kelmun sisään ja pakkaseen lepäämään 10 minuutiksi. Pese paprikat, kuori sipulit, halkaise chili sekä poista chilistä siemenet.
- Kuutioi etikkakurkku, sipulit, paprikat ja chili pieneksi. Hienonna persilja. Yhdistä raaka-aineet ja lisää mausteet, tomaattipyre sekä smetana joukkoon.
- Mausta Minuuttipihvit kevyesti suolalla ja jätä huoneenlämpöön odottamaan piirakkaa.
- Kauli taikinasta noin ½ cm paksuinen levy ja ota ruokalautasen kokoisia taikinaympyröitä.
- Nosta taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja kastele kylmällä vedellä taikinan reunat.
- Laita täytettä taikinan keskelle ja asettele minuuttipihvi täytteen päälle.
- Taita taikinan yläreuna alas ja rypytä puolikuun mallinen piirakka kiinni. Voitele piirakka munalla ja laita uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi.
- Sammuta uuni ja anna piirakat levätä vielä 10 minuuttia jälkilämmöllä.
- Nosta piirakka uunista, asettele lautaselle kauniisti ja tarjoile lämpimänä.