Kananpojan rintaa, tattikastiketta, beluga-linssejä

Kananpojan rintaa, tattikastiketta, beluga-linssejä

Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 10 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Nosta broileri huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Mausta.
  • Lämmitä voi ja öljy pannulla. Paista ensin kananpojan rintafileet nahkapuoli alaspäin kolme minuuttia, käännä ja paista toiset kolme minuuttia. Paista vielä sen jälkeen noin viisi minuuttia välillä käännellen.
  • Tarjoa siivutettuna linssien ja tattikastikkeen kera. Koristele ruohosipulisilpulla.

Linssilisuke

  • Lämmitä öljy pannulla. Pilko selleri, porkkana ja sipuli hienoksi. Freesaa kasviksia lempeällä lämmöllä pehmeiksi 8-10 minuuttia.
  • Lisää linssit ja kanaliemi. Anna kiehahtaa. Laske lämpöä, laita kansi päälle ja hauduta noin 20 minuuttia, tai kunnes linssit ovat kypsiä, mutta niissä on vielä purutuntumaa. Lisää lopuksi etikka ja loraus oliiviöljyä.

Sienikastike

  • Kaada tattien päälle pari desiä kiehuvaa vettä ja anna liota 20 minuuttia.
  • Pilko herkkusienet suikaleiksi ja ruskista pannulla voissa. Valuta kuivatut sienet, mutta älä heitä liotusvettä pois.
  • Paista liotettuja tatteja pannulla voissa muutama minuutti. Lisää ruskistetut herkkusienet, tattien liotusvesi ja kanaliemi.
  • Paista pari minuuttia ja lisää sitten liotusvesi ja kanaliemi. Anna nesteen kiehua puoleen alkuperäisestä määrästä. Lisää lopuksi kerma ja hauduttele, kunnes kastike tiivistyy hieman. Mausta mustapippurilla, ja lisää vielä tarvittaessa suolaa.