Rapeaa kananpoikaa, salaattia ja hovimestarinkastiketta

Rapeaa kananpoikaa, salaattia ja hovimestarinkastiketta

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 20 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Pikkelöi kurkut ja punasipulit. Kiehauta tarvitsemasi määrä pikkelilientä ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi. Laita kurkku- ja punasipuliviipaleet eri kippoihin ja kaada jäähtynyttä pikkelilientä päälle niin, että vihannekset peittyvät kokonaan. Anna maustua ainakin 2 tuntia.
  • Puolita kirsikkatomaatit. Irrota salaateista lehdet, pese ja kuivaa ne hyvin.
  • Paista rapeita fileepaloja pannulla rypsiöljyssä noin 6 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita, rapeita ja kypsiä. Voit valmistaa fileepalat myös airfryerissa: 200 astetta ja noin 10 minuuttia.
  • Kokoa salaatti sydänsalaatista, rapeasta kananpojasta, pikkelivihanneksista, revitystä mozzarellasta ja tomaateista. Viimeistele salaatti hovimestarinkastikkeella.

Hovimestarinkastike

  • Mittaa sinappi, muna, etikka, suola ja hunaja kulhoon. Vatkaa mukaan öljy ohuena nauhana kaataen. Lisää joukkoon hienonnettu rakuuna. Ohenna kastiketta tarpeen mukaan siiderillä tai omenamehulla. Säilytä kylmässä.

Kokeile reseptejä