Rapeaa kananpoikaa, salaattia ja hovimestarinkastiketta

Rapeaa kananpoikaa, salaattia ja hovimestarinkastiketta

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 20 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Pikkelöi kurkut ja punasipulit. Kiehauta tarvitsemasi määrä pikkelilientä ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi. Laita kurkku- ja punasipuliviipaleet eri kippoihin ja kaada jäähtynyttä pikkelilientä päälle niin, että vihannekset peittyvät kokonaan. Anna maustua ainakin 2 tuntia.
  • Puolita kirsikkatomaatit. Irrota salaateista lehdet, pese ja kuivaa ne hyvin.
  • Leikkaa fileet noin 3x3 cm paloiksi ja pyöräytä palat korppujauhoissa. Paista fileepaloja pannulla rypsiöljyssä noin 6 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita, rapeita ja kypsiä. Voit valmistaa fileepalat myös airfryerissa: 200 astetta ja noin 10 minuuttia.

  • Kokoa salaatti sydänsalaatista, rapeasta kananpojasta, pikkelivihanneksista, revitystä mozzarellasta ja tomaateista. Viimeistele salaatti hovimestarinkastikkeella.
  • Tarjoa lisäksi rapeaa täysjyväleipää.

Hovimestarinkastike

  • Mittaa sinappi, muna, etikka, suola ja hunaja kulhoon. Vatkaa mukaan öljy ohuena nauhana kaataen. Lisää joukkoon hienonnettu rakuuna. Ohenna kastiketta tarpeen mukaan siiderillä tai omenamehulla. Säilytä loppu kastike kylmässä. Säilyy noin viikon ajan.

Kokeile reseptejä