Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Oittisen kotitila Sastamalassa

Oittisen kotitila Sastamalassa

Ympäristö ja ennakkoluulottomuus ovat Oittisen kotitilan sydämen asiat.

 

Oittisen kotitilan tarina alkaa 1880-luvun lopulta. Tilalla oli silloin kestikievaritoimintaa. Sastamalassa sijaitsevan kauniin kotitilan päärakennus on rakennettu vuonna 1925. Nykyinen yrittäjäpariskunta otti tilan haltuunsa 2007 ja on järjestyksessä viides sukupolvi tilallisina. Isäntä Jussi Oittinen tuntee parhaiten tilan historiaa isovanhempiensa ja vanhempiensa ajalta. "Kananpoikien kasvatus alkoi pienimuotoisesti 1990-luvulla ja laajeni vuosikymmenen lopussa." Omilta vanhemmiltaan Jussi Oittinen on saanut perinnöksi ennakkoluulottoman asenteen ja ympäristön kunnioittamisen.

 

Oittisen kotitila on nykyaikainen ja kehittyvä perheyritys.  ”Meille puhtaan ja terveellisen ruoan tuottaminen on kaiken perusta”, kertoo Jussi Oittinen.
Kananpoikien kasvatuksessa tila pyrkii olemaan mahdollisimman omavarainen: iso osa kananpoikien ravinnosta tuotetaan omilla pelloilla. ”Myös kanaloiden lämpöenergia tuotetaan omia metsiä hyödyntäen, ja tuulivoimalamme tuottaa tarvitsemamme sähköenergian. Ympäristö on meille Oittisen kotitilalle sydämen asia. Rehun, viljan ja muiden tuotantopanosten hankinnoissa suosimme lähialueen maatiloja ja yrityksiä”, Jussi Oittinen sanoo.

Kaikkien Kariniemen kotitilojen tapaan Oittisen kotitilallakin kananpojat elävät lämmitettävissä ja ilmastoiduissa kanalarakennuksissa. Ne kasvavat vapaina lattialla ja kuopsuttelevat puhtaalla turvepehkulla. Hyvinvoivia kananpoikia ei tarvitse lääkitä eli kananpojat eivät saa antibiootteja tai muitakaan lääkkeitä.

 Kananpoikien hyvinvointia ja kanalan olosuhteita tarkkaillaan kiertämällä kanalassa säännöllisesti. Laitteiden toimintaa valvotaan 24 tuntia vuorokaudessa.

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.