Vastuullisuus

Kariniemen tapaan

Tavoitteemme on olla paras ja vastuullisin vaihtoehto, kun valitset kananpoikaa lautasellesi.

Meillä hyvä syntyy hyvästä.

Kotitilan elämää

Tervetuloa seuraamaan Kiiskin tilan arkea ja sitä, miten me olemme mukana kehittämässä eläinten hyvinvoinnin seurantaa ja kehitystä tekoälyn avulla. Samalla lisäämme alkutuotannon läpinäkyvyyttä teille kuluttajille asti.

Minä olen Mikko Kiiski ja olen neljännessä polvessa Kiiskin tilan isäntä. Meillä aloitettiin Kariniemen kananpoikien kasvatus vuonna 1987. Olemme mukana mielenkiintoisessa Kariniemen kehitystyössä, jossa kameroiden avulla mallinnetaan ja tarkkaillaan kananpoikien käyttäytymistä ja hyvinvointia. Eläinten hyvinvoinnin varmistamisessa tarvitaan aina ihmissilmää, mutta parhaimmillaan uudet teknologiat tarjoavat uutta näkökulmaa. Esimerkiksi kameroilla pystytään tarkkailemaan lintuja ja olosuhteita silloinkin, kun en itse ole paikalla.

Tuottajan työssä tärkeintä on huolehtia eläinten hyvinvoinnista ja varmistaa, että kuluttajat saavat hyviä ja turvallisia tuotteita. Toivon, että tämä projekti lisää läpinäkyvyyttä, miten kananpoikien terveydestä ja hyvinvoinnista huolehditaan tiloilla. Uskon, että löydämme vielä enemmän syitä olla ylpeitä kotimaisesta puhtaasta ruuasta.

Omat suosikkini Kariniemen kananpojan valikoimasta ovat hunaja- ja liekkisiivet.

Kesäkuun kuulumiset

29.6.2022 - Viimeinen blogi tältä erää — kiitos Sinulle!

Ensinnäkin kiitos kaikille blogin lukijoille. Tämä on tällä erää viimeinen blogi-päivitykseni meidän tilaltamme. Blogin kirjoittelu on ollut leppoisaa puuhaa ja toivottavasti se on avannut maatilani arkea teille!

Kevätviljat hyvässä kasvussa

Meillä on hallit pesty, desinfioitu sekä uudet kuivikkeet on levitetty. Seuraavat kananpojat saapuvat muutaman päivän päästä.

Kevätviljat lähtivät hyvin kasvuun ja pellot näyttävät lupaavilta, tosin nyt luvattu pitkä sateeton ja 30 asteen hellekausi voi aiheuttaa haasteita. Toivottavasti vettä sataa myös! Viljat ovat jo saaneet kasvunsuojelut ja pohdimme mahdollisia lisälannoituksia. Tavoitteenamme on saada hyvät sadot, jotta kananpojille riittää kotoperäistä viljaa ensi vuoden syksyyn asti. Rehevät kasvustot sitovat myös tehokkaasti hiiltä.

Sain HKScanilta tunnustuksen vastuullisesta työstä. Tunnustus jaetaan vuosittain yhtiön tuottajalle.
Perusteluissa arvostettiin tekoäly-projektiamme, jossa tunnistettiin kananpoikien käyttäytymistä kaikkien
kasvatusviikkojen aikana. Lisäksi perusteluissa huomioitiin tilallamme käytetty uusiutuva energia eli
aurinkoenergia kääntyvine paneeleineen sekä hakelämmitys.

Maailmanmestaruus-huumaa

Juhannus vietettiin omasta mielestäni tuskallisen kuumassa kelissä. Grillailimme muutamia virvokkeita nauttien. Hallit olivat tyhjiä, joten linnuista ei tarvinnut huolehtia.

Toukokuussa oli muunlaista säpinää, kun kävimme katsomassa useamman MM-lätkämatsin Tampereella. Fiilis uudessa jäähallissa oli katossa!

 

Lue lisää